Омаж по повод сто и десет години од раѓањето на Антон Панов

13138801_1181125461940246_7411035994086210967_n

НУКЦ „Антон Панов“ во соработка со Институтот за литература од Скопје, по повод сто и десет години од раѓањето на Антон Панов, приредува омаж во негова чест. Омажот, чевствувањето на Антон Панов ќе содржи презентација на научни трудови:

д-р Валентина Миронска-Христовска: „Антон Панов – културна икона“
м-р Дарин Ангеловски: „Прозата на Антон Панов“

Изложба на фотографии од претстави работени по текстовите на Антон Панов.

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,