НТ „Антон Панов“ од Струмица и во Завод за рехабилитација и заштита „Бања Банско“ потпишаа меморандум за сооработка

НТ „Антон Панов“ од Струмица и во Завод за рехабилитација и заштита „Бања Банско“ потпишаа меморандум за сооработка каде театарот ќе гостува во Заводот со свои претстави за штитениците во Бања Банско.

НТ „Антон Панов“ од Струмица гостуваше во Завод за рехабилитација и заштита „Бања Банско“ со претставата „Таа“ по Даниела Колева во режија на Васил Михаил а играше Оливера Аризанова во петокот 17.03.2017 година. Претставата ја проследија шеесетина штитеници, кои 80 минути активно комуницираа со „Актерката“ низ смеа, пеење и аплаузи. Оливера доби рачно изработени подароци од штитениците.

Овој настан за прв пат се случува во Македонија театар да гостува во таква институција, која и ќе продолжи.

 

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,