Нема пензија за жените на 59 и за мажите на 61 година!

Ништо од надежта за пензионирање на помлади години за мажите и за жените. Имено, по информацијата што кружеше деновиве дека се подготвуваат законски измени на постојните решенија за остварување на правото на старосна пензија, со вметнување на можноста за пензионирање на жените на 59 и на мажите на 61 година, од Министерството за труд и за социјална политика ја отфрлаат оваа можност.

eko-penzioneri_620x0

-Што се однесува на  иницијативата на Организацијата на работодавците на Македонија за воспоставување нови услови за остварување право на пензија за жените и за мажите, известуваме дека Министерството за труд и за социјална политика не подготвува измени на постојните законски решенија за остварување на  право на старосна пензија- информираат од оваа институција.

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,