НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО СТРУМИЦА Е РОДЕН ПРОФ. ХРИСТО СТАМБОЛИЕВ!

1920.- Во Струмица е роден проф. Христо Стамболиев, еден од основачите на Технолошко-металургискиот факултет во Скопје и негов прв декан. Негова преокупација научните истражувања во неорганската хемија, аналитичката хемија и технологијата на силикатите. Умрел на 2 јули 1989 година.

маркетинг


Select
Ознаки: ,