Малку мудрост за убав ден!

Малку мудрост никогаш не е на одмет. А, драго ни е што полека, но сигурно, ни се множат мудростите на порталот. Ова се уште неколку кои можеби ќе ви го разубават денот или ќе направат да си ставите прст на главата.

Кога човек ќе впери прст кон некого, би требало да има предвид дека останатите четири се вперени кон самиот него.

Повеќето од нас можат да ги прочитаат пораките на ѕидот, само што претпоставуваме дека се наменети за некој друг.

Најдеструктивна мисла што некој може да ја има е дека не го контролира сопствениот живот. Тоа е онаа состојба кога „Зошто јас?“ е песната која постојано се врти.

Одговорноста е како клопче, можеме да ја видиме само средината. Двата краја се невидливи.

Волјата да се прифати одговорноста за сопствениот живот е изворот од каде потекнува почитта.

Одговорност: Товар кој лесно преминува на рамењата на Бог, Судбината, Случајот, Среќата или соседот. Во време на астрологијата, вообичаено беше да се префли на некоја ѕвезда.

Играта на животот е како игра на бумеранг. Нашите мисли, дела и зборови ни се враќаат порано или подоцна, со неверојатна прецизност.

Не мораш да бидеш голем за да започнеш нешто, но мора не што да започнеш за да станеш голем.

На долги патеки, човекот го погодува она кон кое што цели. Затоа, подобро е да се цели кон нешто високо.

Не само што го користам сиот свој ум, туку и оној кој можам да го позајмам.

images

маркетинг


Select
Ознаки: , ,