Ќе се доработува фрескоживописот во манастирот Св. Петнаесет Свештеномаченици

Во манастирот Св. Петнаесет Тивериополски Маченици ќе се доработува фрескоживописот. Ѕидовите од внатрешноста на манастирскиот Храм се спремаат за фрескопис.
 10957411_10206169542619797_4759265076319756430_o
Од храмот велат дека првата фаза е завршена, на ѕидовите е нанесена подлога. Отакко ќе се исуши подлогата, ќе се започне со втората фаза, фрескописание. Фрескописанието ќе се работи етапно.

маркетинг


Select
Ознаки: , , , ,