(ФОТО) Карневалската традиција на струмичани низ времето

Струмичкиот карневал отсекогаш бил примамлив за голем број посетители од целата земја па и надвор од неа. Во 1995 година Струмица со својот карневал се вклучила во големата фамилија на карневалските градови во светот, односно била примена во FECC – Здружение на европски карневалски градови, а во 1998 година Струмица била и домаќин на Конгресот на оваа светска асоцијација. Но, овие фотографии докажуваат дека овој карневал пред многу години бил многу поразличен, со многу поголема традиција и поголема важност. Уживајте во фотогалеријата на најстарите маскирани струмичани.

10712456_860933113940037_1874064941867902301_o

10710478_860933280606687_3647761326089509517_o

10703504_860933340606681_5885148178473361813_n

10665067_860933457273336_286301903010357167_n

10662094_860933493939999_6767726977036148953_o

10647021_860933073940041_7663341262226695024_n

10636656_860933040606711_6247185090505322901_o

10515270_860933593939989_2333436444563408711_o

10446199_860933407273341_3955698033320340054_o

10440684_860933420606673_421936617945248052_n

10320461_860933430606672_5971999366040417949_n

1926286_860933043940044_6816826167096783649_o

1911067_860933047273377_1297722129713926004_o

1529822_860933293940019_2449884935874734151_o

1266630_860933227273359_3667361694209142176_o

1015914_860933237273358_5068153953671365556_o

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,