ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО СТРУМИЦА: Музика за Исидора

isidorq

На 22.06.2016, четврток во 21:00 часот во амфитеатарот на Струмица и на 24.06.2016, петок во 20:00 часот во концертната сала на Факултет за музичка уметност во Скопје, ќе се оддржат два хуманитарни концерти со наслов “Музика за Исидора“. Концертите се потпомогнати од Факултетот за музичка уметност, Општина Струмица и Младинскиот совет на Oпштина Струмица.

На концертите ќе настапат студенти од вокално-инструменталните оддели од Факултетот за музичка уметност, Скопје. На хуманитарниот концерт во Скопје ќе биде поставена кутија за донации, а на тој во Струмица ќе има карта по симболична цена од 100 денари и средствата собрани на концертите ќе бидат донирани за Исидора Димеска од Прилеп, со дијагноза АСД, ВСД и пулмонална хипертензија.

Бебето има време две недели да биде оперирано, за да не би било фатално.
На концертите ќе бидат изведувани дела од: К.Дебиси, М.Равел, Ј.С.Бах, Ф.Шопен, Ф.Лист, А.Пијацола….
Програма за Скопје 24.06.2016, Концертна сала на ФМУ

1. F. Chopin – waltz Op 69 no 2
Ема Ананиевска -пијано
2. F. Liszt- Waldesrauschen
Тамара Коминовска – пијано
3. Claude Debussy – Arabesque No.1
Дуо Харфлеја
Тамара Џајковска – флејта
Симона Богоевска – харфа
4. P.I.Tschaikovsky- “Отчего”
Тина Ристеска – сопран
Teodora Narashanova-пијано
5. M.Dautremer – Réçit et Impromptu
Петар Смилев -кларинет
Ана Велиновска-пијано
6.G.Handel- Wie lieblich ist der boten schritt
Катица Мишеска- сопран
Ана Велиновска-пијано
7. S. Rachmaninoff- Etude op 33 no 2
Теодора Нарашанова-пијано
8. S. Prokofiev: Петре и волкот
Ива Дамјановски и Тамара Коминовска – дуо пијано
9. Richard Galliano- Tango pour Claude
Стефан Манасиевиќ – хармоника
Теодора Нарашанова – пијано
10. А. Khatschaturian: Toccata
Ана Велиновска – пијано
11. C. Debussy: Suite Bargamasque,Prelude
Ива Дамјановски – пијано
12. Celso Machado-brasilian dances: Ponteio Agalopado & Ciranda Roda
Квартет гитари: Јоана Ристеска, Филип Андонов, Марија Лебамова, Валон Јакупи
13. M. Ravel- Le jardin feerique
Ана Велиновска и Теодора Нарашанова – дуо пијано
14. А. Piazzola – Oblivion
Даниела Мегленова- флејта
Бојан Лушковски – кларинет
Александра Чуруковска – контрабас
Тамара Коминовска- пијано

Програма за Струмица 22.06.2016, Амфитеатар на Струмица
M.Dautremer – Réçit et Impromptu
Петар Смилев -кларинет
Ана Велиновска-пијано
J.Brahms- Intermezzo op 117 no 2
Нита Груби- пијано
M. Glinka- Elegia
Дамијан Каранфилов- баритон
Ана Велиновска- пијано
C. Debussy- Valse Romantique
Сара Кесковска- пијано

M. Ravel- Le jardin feerique
F. Poulenc- Sonata
Ана Велиновска и Теодора Нарашанова – дуо пијано
F. Tarrega- Valse
Ангел Витанов- гитари
G.Donizzeti – La favorita – arija ” Vien Leonora”
Филип Пешевски
Aria di Margarita-” Ah je ris Opera “Faust”
Јаворка Витанова

Учествуваат: Тамара Џајковска, Симона Богоевска, Тина Ристеска, Јаворка Витанова, Теодора Нарашанова, Петар Смилев, Ана Велиновска, Дамијан Каранфилов, Ема Ананиевска, Тамара Коминовска, Катица Мишеска, Ива Дамјановски, Стефан Манасиевиќ, Јоана Ристеска, Филип Андонов, Марија Лебамова, Валон Јакупи, Даниела Мегленова, Бојан Лушковски, Александра Чуруковска, Марко Гапо, Сара Кесковска, Нита Груби, Филип Пешевски, Иван Трајковски, Георги Калајџиев (Џоџо), Ангел Витанов, Викторија Митеска.
На концертот во Струмица ќе се приклучи и хорот на ОМУ “Боро Џони“ , како и ученици од тоа училиште.

маркетинг


Select