ФОТОГАЛЕРИЈА: Над двеста планинари на маршот „Ванчо Атанасов“

unnamed1

Во неделата, 5. април, според годишната програма на активности ПАОК „Ентузијаст“ – Струмица успешно реализираше две активности:
Првата активност: по шеснаесетти пат го организираше Меморијалниот планианрски марш „Ванчо Атанасов – 2015“ на планината Беласица со учество на околу 200 планинари од: Гостивар, Скопје, Велес, Крива Паланка, Гевгелија, Валандово и Струмица. Сите планинари успешно ја поминаа патеката од 22 км. за сите имаше топло чајче и планинарско гравче, организацијата помина во најдобар ред.

unnamed

Втората активност: младите планинари на „Ентузијаст“ се натпреваруваа во првото коло од Државната лига во спортска ориентација во Скопје „Скопје опен 2015“ и постигнаа солидни резултати, во следните категории:

Д – 10: Меланија Ристова – прво место

Д – 14: Христина Серафимовска – прво место

Д – 16: Марија Серафимовска – второ место

М – 35: Васе Серафимовски – прво место

88

55

8

7

6

5

4

3

2

2

unnamed

unnamed1

гх

гхих

т

фтгу

фту

фтугу

маркетинг


Select
Ознаки: , , , , ,