(Birdman) Човекот-птица филм со најмногу номинации за оскар

and-the-oscar-goes-to-could-birdman-be-the-first-superhero-movie-nominated-for-best-picture

Човек-птица (или неочекуваната моќ на незнаењето) е црна комедија која зборува за актерот (Мајкл Китон) кој се прослави со улогата на супер херој и неговата борба да се воздигне преку претстава на Бродвеј. Во деновите пред премиерата ќе се соочи со своето его и ќе се обиде да си го врати семејството, кариерата и да се пронајде себе си. Филм кој ја претставува тешката трансформација во улогите на еден актер и како улогите на актерите вечно живеат во нив.

Режисер: Алејандро Гонзалес, Сценарио: Алејандро Гонзалес,  Настапуваат: Мајкл Китон, Ема Стон, Едвард Нортон, Неоми Вотс

BIRDMAN-red-one-sheet-HI-res

 

маркетинг


Select
Ознаки: , ,