ПОГЛЕДНЕТЕ КОИ СЕ НОВИТЕ ЧЛЕНОВИ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО

1. Ѓорги Аризанов – СДСМ 2. Трајче Барбутов – ВМРО-ДПМНЕ 3. Динчо Крстев – СДСМ 4. Трајче Иванов – ВМРО-ДПМНЕ 5. Снежана Ристова – СДСМ 6. Анита Божинова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Марина Јанева – СДСМ 8. Панче Сирачев – ВМРО-ДПМНЕ 9. Далибор Стојчев – СДСМ 10. Костадин Георѓиев – ВМРО-ДПМНЕ 11. Стојан Ристов – СДСМ 12. Родна Китанова Малинова – ВМРО-ДПМНЕ 13. Димка Димитровска – СДСМ 14. Димитар Митров – ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ЉУПЧО КОЛЕВ ОДРЖА ТРИБИНА ВО ПРЕПОЛНАТА ПРОСТОРИЈА ВО ИЛОВИЦА

Вечерва во Иловица, кандидатот за градоначалник на општина Босилово Љупчо Колев, одржа трибина во преполната просторија во училиштето. На трибината беа присутни и дел од кандидатите за советници, Трајче Иванов од Иловица, Трајче Барбутов од Моноспитово, Цвета Ѓоргиева од Штука и Сања Гошева од Турново. Најпрвин претседателот на ОК ВМРО – ДПМНЕ, Тони Гражданлиев даде кратко видување ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Кандидатот за градоначалник на БОСИЛОВО Љупчо Колев во посета на Петралинци

Синоќа кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за општина Босилово Љупчо Колев заедно со кандитите за советници, Родна Китанова Малинова и Илија Коцев го посетија населеното место Петралинци и ги презентираа проектите од новата програма како што се изградба на улицата од регионалниот пат до црквата, довршување на тротоарите покрај регионалниот пат, изградба на тротоари ...

Листа на советници од СДСМ за општина Босилово

1. Ѓорги Аризанов носител на листа – Иловица 2. Динчо Крстев – Иловица ЛДП 3. Снежана Ристова – Турново 4. Марина Јанева – Радово 5. Далибор Стојчев – Босилово 6. Стојан Ристов – Сарај 7. Димка Димитровска – Моноспитово 8. Надежда Панајотова – Секирник 9. Стојанчо Ѓоргиев – Дрвош 1о. Софче Накова – Гечерлија 11. Кирчо Стојанов – Штука 12. Томе Мицев – Еднокуќево 13. ...

Зоран Зимбаков – Кандидат на СДСМ за Градоначалник на oпштина Босилово

Зоран Зимбаков е кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ во општина Босилово  за претстојните локални избори кои ќе се одржат оваа година во Октомври. Информацијата е официјално потврдена на неговата фејсбук страница.

ОТЧЕТ ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО ЗА 2013-2017 ГОДИНА

Почитувани сограѓани, Пред четири години Ви ветивме напорна и посветена работа, максимално вложување на труд во решавањето на Вашите проблеми. Кажавме дека ќе имаме сериозен и одговорен пристап и дека ќе го почитуваме Вашето мислење. Вложивме многу труд во создавањето на меѓусебна доверба и цврста соработка меѓу Вас граѓаните и општина Босилово. Нашиот партнерски однос беше основа ...

На 3-ти септември референдум во општина Босилово, жителите ќе гласаат за или против изградба на рудникот Иловица

На трети септември жителите на општина Босилово, струмичко ќе гласаат дали се за или против изградба на планираниот рудник за злато и бакар над селата Иловица и Штука. Пред донесувањето на оваа одлука од Советот на општината, жителите на оваа општина ги собраа потребните потписи. Граѓанската иницијатива во југозападниот дел на Макадонија од Гевгелија, Валандово, Богданци и Дојран, ...

Поставена ограда на повеќенаменското игралиште во н.м Еднокуќево

Проектот за изградба на повеќенаменско игралиште во населено место Еднокуќево се реализира по предвидената динамика. Реализирана е фазата изработка и монтажа на метална ограда околу теренот. Следуваат другите фази од проектот и се очекува да заврши во предвидениот рок.  

Село Радово добио Младински Центар

Од вчера и официјално е пуштен во употреба на Младинскиот центар во с.Радово направен врз темелите на стариот руиниран Дом на култура.