526 испитаници на Црвен крст веруваат во љубовта

Клубот на млади волонтери при Црвен крст Струмица вршеше акција по повод Денот на вљубените овој пат 10 младинци на терен продадоа 70 рачноизработени честитки, кои активно ги изработуваа две недели.

12697101_1128794070493887_8145615185003865640_o

За да го направат по нестандарден овој ден по нивна идеjа се спроведе онлајн анкета со наслов Колку вашето срце чука во името на љубовта истата траеше една недела. Беа пополнети 529 онлајн анкети и 230 рачнопополнети на самата вечер од кои повекето беа задржани од самите пополнувачи. Од сумираното како онлајн така и рачнопополнети, еве ги резултатите:

436 испитаници од женски пол и 135 испитаници од машки пол.
Возраста на анкетираните е од 10 до 56 години.
На прашањето Дали веруваат во љубов? Со да одговориле 526 испитаници, а со не 47
Дали сте заљубени: Одговориле со Да 417 Не 155
На прашањето што претставува љубовта за Вас?
За едни претставуваше среќа за други чувство, а за трети интерес.

12698421_1128794320493862_1131663734398531767_o

12715637_1128794060493888_6571192252688072520_n

Љубовниот статус одеше вака:
сам/а сингл 324
Во врска 210
Верен/а 13
Во брак 26
Колку луѓето денес сакаат?
Одговорија индивидуално некои многу некои малку некои недоволно.

10336757_1128794453827182_8946614777401898428_n

Во акцијата се вклучија 15 активни волонтери на Црвен крст Струмица истите за самата вечер изработија 245 салфетки во форма на срце и кои беа по симболична цена продадени на рестораните Хепинес, хотел и ресторант Вила Парк како и од страна на ланч бар Селект, на истите места исто беа поделени анкети.

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,